Vasárnap még sétálóidő lesz, de hétfőtől ismét elővehetjük az esernyőt

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, de azért rövid napos időszakokra is számíthatunk, említésre méltó csapadék viszont csak a késő délutáni, kora esti órákban fordulhat elő az északi tájakon.

Hajnalra többfelé pára, köd képződik. Délelőtt, napközben egyre nagyobb területen élénkül meg a délies szél, nyugaton, északnyugaton erős, viharos lökésekre is számítani kell. Hajnalban +2 és -4, délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, északon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Melegfronti tünetek előfordulhatnak.

Hétfőre élénk, erős, helyenként viharos északnyugati széllel, sok esővel, záporokkal érkezik a hidegfront. A legmagasabb hegycsúcsokon esetleg havas eső, kevés tapadó hó is eshet. Délután északnyugat felől megkezdődhet a felhőzet felszakadozása. Napközben 4 és 9 fok között alakulnak a maximumok.

Kedden a napos időszakokat felhőátvonulások zavarják meg, helyenként záporok, hózáporok kialakulására is számítani kell. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 2-7 fokot mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön is sok felhő lesz felettünk, de időnként rövid napos időszakokra is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat kevés vegyes halmazállapotú csapadék. A nyugati-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Szerdán 0-6, csütörtökön 4-10 fokot mérhetünk.

Forrás: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Zalaegerszeg

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük