Jövő héten tartják a precíziós agrárgazdálkodási kiállítást és konferenciát Budapesten

Budapest, 2019. február 12., kedd (MTI) – Jövő hét kedden és szerdán tartják, immár ötödik alkalommal, a PREGA (precíziós gazdálkodásról szóló) konferenciát és kiállítást Budapesten, ahol az agráriumban használható legkorszerűbb digitális technológiákat mutatják be és vitatják meg a résztvevők – közölte Bolyki Bence, az agroinform.hu portál vezetője, a rendezvény főszervezője az MTI-vel. 

     Bolyki Bence ismertette, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrármarketing Centrum (AMC) és az Agroinform.hu által rendezett kétnapos rendezvényen az érdeklődők elméleti és gyakorlati kérdésekre egyaránt választ kaphatnak a precíziós gazdálkodásról, csaknem száz előadást hallgathatnak meg. Továbbá számos modern alkalmazással is megismerkedhetnek, például a talajművelés, a növényvédelem, a vízgazdálkodás, a térinformatika területén. A programot workshopok, gazdálkodói és szakértői kerekasztal-beszélgetések és a precíziós gazdálkodás bevezetése előtt állók számára szakmai tanácsok is színesítik. A kiállítótérben pedig több mint 40 szakmai kiállító mutatja be termékeit és újdonságait.

Tavaly a résztvevők száma meghaladta a 800-at, idén eddig több mint ezren jelezték részvételüket a rendezvényre. További információk és a részletes program a www.prega.hu oldalán érhető el – tette hozzá.

bfn \ gfp

MTI 2019. február 12., kedd 16:19

A kép illusztráció. Forrás: Pixabay.com

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük