Színházi este – Szabó Magda: Abigél

Fotó: Hevesi Sándor Színház Zalaegerszeg

Nagy érdeklődéssel várja a közönség a Szabó Magda felejthetetlen regénye alapján írt színjátékot, az Abigélt. Február 21-én csütörtökön a házi főpróbát, 22-én pénteken pedig a bemutatót láthatja Zalaegerszeg közönsége este 19 órai kezdettel a Hevesi Sándor Színházban,   Pozsgai Zsolt rendezésében.

„Szabó Magda fogalom. Abigél örök. A könyv zseniális. A film utánozhatatlan. Nem lehet nem szeretni. Az alapja egy rejtély: egy réges-régi iskolai legenda, ami kérdéseket, találgatásokat indukál. Ki a titokzatos Abigél? Ki rejtőzik a szobor arca mögött, aki időnként segít a tanulók ilyen-olyan problémáin? Ki az, aki a tilalmak erdejében szentként megjelenik, hogy megoldja a fontos ügyeket? Gina a dacos kamaszlány első találkozása a felnőttek világával, a mesék és a valóság ütköztetésével. Szabó Magda is olyan, mintha a Matula Intézet egyik sokat látott, megértő tanára lenne. A második világháború a történet jelenideje. Az értelmetlen, véres, mindent szétszakító történelmi vérzivatar úgy van jelen a történetben, hogy egyetlen puskalövés sem hangzik el. „Egy háború, melynek nem lesznek hősi halottai, csak áldozatai.” Mélységes, néha szavakkal megnevezhetetlen szeretet fűzi össze a történet néhány szereplőjét. Különösen Ginát és édesapját. A hitről, becsületről, szerelemről tisztességről szóló történetet már feldolgozta a zenés színház, több éve musical készült belőle. Zalaegerszegen most a műből készült drámai változatot láthatja a közönség Pozsgai Zsolt tollából.”

Forrás: https://www.hevesisandorszinhaz.hu/eloadasok/nagyszinpad/1594/szabo_magda_abigel

A szereposztásról itt olvashatsz részletesen.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük