Péntek késő délelőttig többfelé várható eső, zápor

Időjárás-jelentés
    Budapest, 2019. február 21., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

    Időjárási helyzet Európában:

     Európa középső és déli részén anticiklon terül el, emiatt itt alapvetően napos, száraz idő van, de éjszaka néhol párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Számottevő csapadék nem alakul ki. Ugyancsak magasnyomás helyezkedik el Skandinávia felett, de míg Dél-Európában 15 és 20, addig itt 0 és +5 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Izland térségében ezzel szemben markáns ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere az óceán felett húzódik, de felhőzete már a Brit-szigetek felett jár. Ugyancsak ciklon örvénylik a Kelet-európai-síkság felett. Ott ez többnyire havazást okoz, amit helyenként még hófúvások is kísérnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Balti-tenger környékén +5 fok körül alakul, kelet felé egyre csökken, az Ural előterében -5 foknál nincs melegebb. Ennek a ciklonnak a hátoldalán péntek estig viharos északi széllel több fokkal hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Észak felől megnövekszik a felhőzet, éjszaka már túlnyomóan borult idő várható. Estétől péntek késő délelőttig többfelé várható eső, zápor. Majd elkezdődik a felhőzet csökkenése, és egyre kevesebb helyen várható eső. Legtovább a középső országrészben és a Dél-Dunántúlon marad felhős az ég, és a nap második felében is itt várható csapadék. Este az eső mellett a Dél-Dunántúlon havas eső is lehet, de havazás sem kizárt. A nyugati, délnyugati szél éjszaka északnyugatira, északira fordul, és megerősödik, pénteken napközben a középső területek kivételével viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 5 és 12 fok között valószínű, északkeleten késő délelőttől már csökken a hőmérséklet.

kf \ bil \ gkp

MTI 2019. február 21., csütörtök 16:15

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük