Jelmezes felvonulás és jótékonysági vásár is lesz a zalaegerszegi farsangon

Zalaegerszeg, 2019. február 26., kedd (MTI) – Jótékonysági fánkvásárt és csaknem ezer jelmezes részvételével felvonulást is rendeznek Zalaegerszeg belvárosában március 5-én, a városi farsangon.

     A télbúcsúztató farsangi vigasság régi tradíció a zalai megyeszékhelyen. A jelmezes felvonulás a hagyományok jegyében zajlik, a jótékonysági fánkvásárt pedig új helyszínen, a Díszpinty Gasztro Bár teraszán rendezik meg – mondta el a keddi programismertető sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

A jótékonysági akció teljes bevételét a Nagycsaládosok Egyesületének ajánlják fel. Az összetartó közösségre mindig lehet számítani, részt vesznek a városi rendezvényeken, segítik a jótékonysági programokat – hangsúlyozta a városvezető.

A jelmezes felvonulásra csaknem húsz csoport jelentkezett, így az egyéni jelmezesekkel együtt csaknem ezren vonulnak fel a városi farsangon – jelezte Ruisz Cecília, a Nagycsaládosok Egyesületének elnöke.

A jelmezeseket a zsűri három kategóriában értékeli, az intézmények csoportjai mellett az egyéni jelmezeket is értékes díjakkal jutalmazzák.

Ruisz Cecília kiemelte, hogy a felvonulók mindig ötletes jelmezekkel készülnek a farsangra. A korábbi években sárkánynak, százlábúnak, kalózoknak öltözött gyermekcsoportokat is lehetett látni a Kossuth utcán és a Dísz téren. Az egyéni jelmezesek között volt már földgömb, gólyafészek és  “halvány lila dunszt” is.

A jótékonysági fánkvásárra nyolc csapat – a városban működő hat nyugdíjas klub és két pékség – ezres nagyságrendben készíti el a farsangi süteményt. A bevételből az egyesület a nagycsaládok nyaralását, szabadidős programokat és a közös kirándulásokat támogatja.

blo \ bsa

MTI 2019. február 26., kedd 16:55

 

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük