Időjárás-jelentés

Budapest, 2019. február 28., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

    Időjárási helyzet Európában:
—————————-
A hideg, sarkvidéki levegő utánpótlása továbbra sem szűnt meg a Skandináv-félszigeten és Északkelet-Európában, ahol egymást követik az északnyugatról délkelet felé haladó időjárási frontok. Ezért az említett tájakon az erősen felhős, borult égből sok helyről jelentenek havazást, és főként Nyugat-Oroszországban napközben is fagy. Egy magassági hidegörvény érte el a Brit-szigeteket és Franciaország nyugati partjait, így arrafelé is sok a felhő, és eső, zápor is több helyen fordul elő. A szárazföld középső és déli részén anticiklon helyezkedik el, a benne uralkodó leszálló, szárító légmozgások hatására nagy területen szinte zavartalan a napsütés. Európa középső részén többnyire 7 és 16 fok közötti, Spanyolországban és Franciaországban többfelé 20 fok fölötti csúcshőmérsékleteket mérnek, sőt, néhol 25, 27 fok közé melegszik fel a levegő. Péntek estig észak, északnyugat felől nedvesebb, egyre hűvösebb léghullámok érik el a Kárpát-medencét, változékonyra fordítva időjárásunkat.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig:
————————————————–
Kezdetben az ország nagy részén derült lesz az ég. Éjszaka eleinte észak felől fátyolfelhők érkeznek, majd fokozatosan meg is vastagszik a felhőzet, és az éjszaka második felében a Dunántúlon már elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor. Pénteken döntően erősen felhős lesz az ég, többnyire átmeneti szakadozásokkal. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. Csütörtökön délután és éjszaka elsősorban az északi megyékben, pénteken a Dunántúlon, illetve a középső országrészben többfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél, amelyet reggelig helyenként viharos lökések is kísérnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +9 között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 9 és 16 fok között várható, délnyugaton valószínű a melegebb, északkeleten pedig a hűvösebb idő.

kf \ bBAB \ gkp

MTI 2019. február 28., csütörtök 16:10

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük