Pályázatok a Víz Világnapja alkalmából

2019. március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. Ebben az évben az esemény szlogenje: Vizet mindenkinek! Ez a jelszó pontosan érzékelteti, milyen nagy kihívás ma a világban, hogy minden egyes ember számára elérhető legyen a víz.

Gyalogolj a vízért!
Forrás: http://www.vizvilagnap.hu/palyazatok/95-vv2019/174-gyalogolj-a-vizert#

Vegyétek fel a kapcsolatot egy közeli iskola osztályával, egy baráti társasággal, vagy más egyéb intézmény, egyesület, stb. valamely csoportjával. Szervezzetek 6 km-es gyalogtúrát (oda-vissza) az adott csoporthoz, a megbeszélt időpontban. Kutakodjatok, ötleteljetek és tartsatok rövid bemutatót egy vízhiányos tájáról a világnak, hogy jobban megismerjék ők is az ott élő természetet, embereket, kultúrájukat, mindennapi életüket, a vízhiány okozta gondjaikat. Egy hátizsákba tegyetek 6 liter vizet, felváltva vigyétek és indulás! Az akció során újdonsült barátaitokkal vagy régi ismerőseitekkel igyátok meg együtt a 6 liter vizet és gondoljatok rá, milyen jó lenne, ha a világon mindenki ilyen egészséges tiszta ivóvizet fogyaszthatna!

Amit várunk: Egy ppt-t (max.12 dia) a fent megnevezett témában, melyet töltsetek fel egy Google Drive fiókba. A file linkjét írjátok be a kurzus “Feladat leadása” gombra megnyíló felületre, és adjátok le! (Egy e-mail címről csak egy regisztráció történhet.

 Meddig? A pályázatokat 2019. március 5.-én éjfélig!

 Közös játék- Közös élmény! 
http://www.vizvilagnap.hu/palyazatok/95-vv2019/169-koezoes-jatek-koezoes-elmeny#

Gondoljátok újra az alábbi társasjátékokat víz és természet, víz és környezetvédelem, víz és ember témák mentén! Kutakodjatok a társas piacon, ismerjétek meg az alábbi játékokat, vagy vegyétek elő személyes tapasztalataitokat!

Imagine, Dixit, Concept, Activity, Fedőnevek, Idővonal

Készítsetek ezekhez a játékokhoz feladványokat, kiegészítőket.

2019. március 5-ig küldjétek el az általatok továbbgondolt játék leírását word documentumban és egy 2 perces videót, amelyen jól látszanak a játék alkotóelemei, kártyái, és amint épp játszotok vele!

Fotópályázat
http://www.vizvilagnap.hu/palyazatok/95-vv2019/175-fotopalyazat#

A Duna Múzeum és a Pilisi Bioszféra Rezervátum közös fotópályázatot hirdet, melyre olyan képeket várnak, amelyek a Pilisben, a Visegrádi-hegységben vagy a környező településeken készültek. A pályaművek új megközelítésből mutassák be, miképp is része az ember az őt körülvevő ökoszisztémának, illetve azt, hogy hogyan találhatunk megoldásokat a globális kihívásokra.

Egy pályázó maximum 2 db fotóval nevezhet. A képek felbontása a lehető legmagasabb legyen, de a képek mérete nem haladhatja meg a 2 MB-ot! A képeket a “Fotópályázat” kurzusra történő regisztráció után elektronikus úton kérjük feltölteni a pályázat felületére.

 Beküldési határidő: 2019. március 13. 

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük