A KEBA középiskolás tőzsdejátékán harmadik lett a Zalaegerszegi All Stars Csány Edition csapat

Szilágyi diákjai nyerték a KEBA középiskolás tőzsdejátékát

Budapest, 2019. március 6., szerda (MTI) – A budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium “Árpád Fund” csapata – Árpád Gergely, Jeszenszky Andor és Gócza Márton – nyerte a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) 2019-es Tőzsdejáték középiskolásoknak verseny döntőjét – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdán az MTI-vel.

A BÉT közleménye szerint az idén 19. alkalommal megrendezett pénzügyi és értékpapírpiaci versenyre 180 iskola 300 csapata, közel 1000 diák jelentkezett. A 2018 novemberében kezdődött verseny selejtezője 35 határon túli csapatot is fogadott négy országból. A megmérettetés fő szakmai partnere idén az Erste Befektetési Zrt. és a BÉT volt.

A második helyen a zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium valamint a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákjaiból álló Billionaire Squad csapat végzett, a harmadikon a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziumából érkezett All Stars Csány Edition csapat.

A verseny szakmai fődíját, a 100 órás, tőzsdei szakvizsgára felkészítő tanfolyamot a Budapest Institute of Banking (BIB) ajánlotta fel. A tanfolyam mellett az Erste Befektetési Zrt. egy náluk eltölthető szakmai gyakorlattal is jutalmazta az első helyezett csapatot.

ebz \ gjé

MTI 2019. március 6., szerda 15:30

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük