Kockáslilom túrára invitáljuk

Kockásliliom túrát szervez az Őrségi Nemzeti Park.

Míg régen letépték, vagy kiásták és elültették a kertekben, megsemmisítve így a genetikai állomány egy részét, ma már vagyunk annyira környezettudatosak és természetvédők, hogy ezeket a csodálatos teremtményeket élőhelyükön vesszük szemügyre.

A túra résztvevői megismerkedhetnek többek között a kockásliliommal, illetve bemutatásra kerülnek a terület természeti értékei, és a Büksi földvár nyomai is.

Helyszín: Csákánydoroszló
Időpont: 2019. március 30. szombat, 9:45–12:00 óra

Találkozási hely: Csákánydoroszló, benzinkút
GPS: 46.978558, 16.503841

Táv: 5 km. Javasoljuk, hogy vízálló bakancsot viseljenek a túrázók, mert ilyenkor még nedves a talaj, és bizony egy-egy pocsolyába bele kell lépni ahhoz, hogy védett növényeinket megőrizzük az utókor számára is!

A túravezetés ingyenes, de a részvétel előzetes jelentkezéshez kötött az alábbi elérhetőségeken: turisztika.orseg@gmail.com, 94/548-034
A résztvevők száma max. 30 fő.

Forrás és további részletek itt!

Kép forrása: https://pixabay.com/hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük