Időjárás-jelentés

Budapest, 2019. március 31., vasárnap (MTI) –  Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában
    —————————
Finnország felett örvénylik az a ciklon, amelynek hidegfrontja Dánia érintésével egészen Írországig húzódik, területén változékony az időjárás, elszórtan eső, zápor is előfordul. Szintén ciklon található az Ibériai-félszigettől délre, emiatt Spanyolország déli és keleti tájain többfelé esik az eső. Ezzel szemben Európa nagy részén továbbra is egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja az időjárást, sokfelé derült, száraz az idő. A maximum-hőmérsékletek az anticiklon területén általában 14 és 23 fok között alakulnak, ennél hűvösebb kontinensünk északi, északnyugati területein van. Izlandon, illetve Skandinávia északi tájain helyenként mindössze fagypont körül marad a csúcsérték. Hétfőn eléri a Kárpát-medence területét egy gyenge hidegfront, azonban csapadékot várhatóan nem hoz, folytatódik tehát a napos, száraz idő.

Előrejelzés az ország területére hétfő estig
——————————————–
Vasárnap derült, száraz idő lesz. Hétfőn a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél hétfőn nagy területen megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de néhol gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 17 és 22 fok között várható, de az északkeleti megyékben 15, 16 fok is lehet.

kpg \ gfp

MTI 2019. március 31., vasárnap 16:22

A kép illusztráció.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük