Már egy-egy zivatar is előfordulhat Zalaegerszeg térségében

Időjárás-jelentés

    Budapest, 2019. április 2., kedd (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Baltikum környéki középponttal nagyméretű anticiklon található, amelynek területén többnyire kevés a felhő, napos, száraz az idő. A Brit-szigetek térségét ciklon érte el, amely dél, délkelet felé húzódik, egyre nagyobb területen változékonyra fordítva az időjárást. A mediterrán övezetben tartósan napos és erősen gomolyfelhős vidékek váltakoznak, utóbbi helyeken záporok, zivatarok is vannak. A hőmérséklet csúcsértéke kontinensünk északi harmadán általában 1 és 8 fok között alakul, Dél-Európában ugyanakkor jellemzően 17 és 23 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. A Kárpát-medence fölé szerdán nyugat felől már nedvesebb levegő áramlik, elsősorban a Dunántúl egy részén csapadék is valószínű.

Előrejelzés az ország területére szerda estig
———————————————
Kedden a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet, másutt többnyire kevés gomolyfelhő képződik. Keleten egy-egy futó zápor nem kizárt. Éjjel keleten is fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, az éjszaka második felében a nyugati és középső tájakon a megvastagodó felhőzetből néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Szerdán erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást, a több napsütés keleten valószínű. A délelőtti, déli órákban néhol zápor kialakulhat, délutántól a Dunántúlon megnő a csapadék esélye, helyenként zivatar is várható. Reggelig a keleti, délkeleti szelet néhol, szerdán napközben a délkeleti, déli szelet már nagyobb területen erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de főként északkeleten, keleten néhol gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 17 és 22 fok között várható.

kf \ bil \ bdó

MTI 2019. április 2., kedd 16:22

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük