Húsvéti ötletek Beától, Erzsikétől és Martinától

Jankovics Bea, Krisch Jánosné Erzsike és Vass Martina  különböző anyagokkal dolgoznak, alkotnak, állandó résztvevői a kézműves vásároknak. Képeiket felhasználva ötleteket nyerhetünk a húsvéti készülődéhez.

Nem biztos, hogy a mézeskalács tojások és nyuszik olyan profi díszekké alakulnak a kezeink között, mint Bea művei, de gyakorlat teszi a mestert, próbálkozzunk.

A tojásfestés mindig jó mulatság a gyerekeknek, ám ha a lakás igazi díszévé akarjuk varázsolni a tojásfát, válasszunk hozzá azonos stílusú, kézműves mester által készített hímestojást, vagy az Erzsike által bemutatott decoupage technikával készült húsvéti tojásokat.

 

A modern hangulatú, minimál stílusú lakásokhoz nagyon jól passzolnak Martina fából készült húsvéti díszei, a természetes hangulatot árasztó bájos kis nyuszik és a falapból esztergált tojások.

Sajnos az idén későn van Húsvét, a barka már egy hónapja elvirágzott. Sokan előre gondoltak erre és időben beszerezték. Vázában igazi ékessége lesz a lakásnak, az apró szürke, szőrös rügyek kellemes ellentétet alkotnak a színes tojásokkal.  Mi a szomorúfűz ágait tisztítottuk le, és a hófehér, ide-oda csavarodó ágakat díszítjük majd fel óvodáskori emlékekkel, pirinyó sárga plüss csibékkel és néhány színes tojással, amelyekre egy gencsapáti néni rajzolt indákat és virágmintákat.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük