Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Teljesítmény- és vezetett túrát szervezett hétvégén a Horhosok útján a Zalai Tekergők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület. A hagyományteremtő céllal szervezett eseményre mintegy 60 érdeklődő jelentkezett.

Húsvétkor és a tavaszi szünetben változik a helyi, illetve a helyközi autóbuszok közlekedési rendje. A megnövekvő forgalom miatt a jegyeket érdemes elővételben, illetve a sorban állás elkerülése érdekében online megvásárolni. Április 18-án és 23-án a tavaszi szünet első és utolsó napján a tanítási szünetnek megfelelő menetrend lesz érvényben. Ezeken a napokon – főként a délutáni csúcsidőszakban – jelentősen emelkedhet az utasok száma. Április 19-én, 21-én és 22-én ünnepi menetrend, míg 20-án, szombaton a szabadnapoknak megfelelően közlekednek a járatok. Ezen a napon az átlagos hétvéginél nagyobb utasforgalom várható. A VOLÁNBUSZ és a Közlekedési Központok az ünnepi időszak alatt fokozott figyelemmel kísérik a járatok telítettségét és mindent megtesznek a kényelmes utazás biztosítása érdekében. Április 24-én, szerdán már a munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Bevezették a kerékpáros- és KRESZ-oktatást három zalaegerszegi intézményben. A BringaAkadémia szakmai programjának köszönhetően a Liszt, az Eötvös és az Öveges-iskola diákjai játékos formában ismerkedhetnek a szabályos közlekedés alapjaival.

Egyedi díszítésű tojások láthatók április 26-áig Zalaegerszegen, Fekete Ildikó kiállításán. A Junior Príma-díjas tojásíró 1500 darabos kollekcióját hozta el a Városi Hangverseny-, és Kiállítóterembe. Az érdeklődők tájegységenként ismerkedhetnek meg a kézzel festett ünnepi alkotásokkal.

Ismét lesz tojáskereső verseny húsvéthétfőn a Göcseji Falumúzeumban. A családi programot a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club, a ZTV és az Egerszeg Rádió közösen rendezi.

A videók forrása: http://zegtv.hu/

Bemutattuk Hende Dórát, aki gyógypedagógusnak tanul és álma, hogy terápiás kutyával dolgozhasson.
https://zalaegerszeg.ihirek.hu/2019/04/15/egy-gyogypedagogus-hallgato-aki-nyaron-onkentes-es-terapias-kutyaja-is-lesz-interju-hende-doraval/

Tolnai Tímeával, a KutyaJó Kalandok Játszóház szakmai vezetőjével a terápiás kutyákról beszélgettünk.
https://zalaegerszeg.ihirek.hu/2019/04/16/a-kutya-motivacios-bombakent-hat-a-kutyas-terapiaban-interju-a-zalai-kutyabaratok-egyesuletenek-terapias-csoportjaval/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük