Felhívás a II. Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztiválra

Időpont: 2019. május 18. szombat, 8:00–20:00 óra
Helyszín: Őriszentpéter, Városszer

Az idei évben, futás közben, olyan helyekre is eljuthatsz, ahol pár évtizede még csak katonaként lett volna lehetőséged, Magyarországot védelmezve tartózkodni. Most itt az alkalom, hogy az Őrség káprázatos tájain futva találkozz az erdő lakóival és a sport szerelmeseivel, miközben saját határaidat feszegetve bejárhatod az országhatárt! Most már zöld az út!

2019-től még nagyobb figyelmet fordítunk a környezeti terhelés csökkentésére, a környezetvédelemre:“Zöldülünk”! Ezért kérünk, hogy lehetőség szerint HOZD MAGADDAL az edzéseiden is használt, jól bevált KULACSODAT, melynek feltöltésére a frissítőpontokon és rendezvényközpontban is lehetőséged lesz!

A frissítőpontokon idén még elérhető lesz a poharas frissítés is, de már most is lebomló PLA pohárból kínáljuk a frissítőket! A futamokat követően az ételt is környezetbarát, komposztálható búzarost tányérból fogyaszthatod. Bíztatunk és kérünk, hogy hozz magaddal fém evőeszközt, hogy ezzel is csökkentsük a hulladékot.

Ez a döntésünk befolyásolta azt is, hogy a nevezési csomagból kivettük a technikai pólót, de igény esetén természetesen van lehetőséged hozzájutni a nevezéskor. Gondoljunk mindannyian a következő generációra is, tegyünk meg mindent a Föld megóvása érdekében! Köszönjük, hogy csak a lábnyomodat hagyod az Őrségben!

Idén a futóversenyre 2019. május 18-án (szombaton), a rendezvény első napján kerül sor.

Három táv közül választhattok: 8 km, 15 km és 24 km – mindhárom útvonal hamisítatlan, háborítatlan őrségi tájakon vezetnek, erdőkön, mezőkön, patakon át, mérsékelt szinttel, de teli szépséggel, élménnyel és izgalommal!

Az útvonalakon a rajtot követő néhány száz méteren még a városban haladunk (aszfalton), aztán irány a természet! A táv alatt előforduló talajváltozatokról is pontos képet adunk rövidesen, de a következőkben biztosak lehettek: legnagyobb részt erdőben, réten vezető turistautakkal, részben kavicsos erdészeti utakkal és minimális aszfalttal találkozhattok! Azonban biztosan lesznek erdők, völgyek, mezők, lankák, patakon átfutás… szóval mesés lesz, ígérjük!

A rendezvény az Ötpróba programsorozat része, így a távok szintidőn belüli teljesítésével még Ötpróba pontokat is gyűjthetsz!

Az útvonalakat táblákkal és szalagokkal, jól láthatóan jelöljük, de letöltheted telefonodra is. A közúti szakaszok keresztezésekor, azokon való áthaladáskor a rendőrség és a polgárőrség, illetve a szervezők segítik a továbbhaladásodat.

8 km-es futótáv
Útvonal: https://www.strava.com/routes/16864034
Szintemelkedés: 69 m
Frissítőpontok száma: 1 db

15 km-es futótáv
Útvonal: https://www.strava.com/routes/16799329
Szintemelkedés: 129 m
Frissítőpontok száma: 4 db

24 km-es futótáv
Útvonal: https://www.strava.com/routes/16799050
Szintemelkedés: 239 m
Frissítőpontok száma: 4 db

FIGYELEM! A rendezvényre korlátozott számmal tudunk nevezéseket fogadni, ezért érdemes mielőbb nevezni! Amennyiben a 400 fős létszámkorlátot elérjük, úgy a nevezést lezárjuk, és erre a helyszínen sem lesz lehetőség!

Nevezni az alábbi linken tudsz: https://darktiming.hu/orseg

A rendezvény helyszíne, valamint a rajt-cél állomás: Őriszentpéter, Városszer
Rajt ideje: mindhárom távon 10.00 órakor indulnak útjukra a résztvevők.

GYERMEK FUTAMOK

14 évnél fiatalabb résztvevőinket szeretettel várjuk Gyermek Futamainkra, három kategóriában is.
A gyerekek 400 m-es, 800 m-es és 3 km-es távokon tehetik próbára magukat (amelyek szintén réten, dimbes-dombos tájakon kerülnek kijelölésre).
A 400 m-es és 800 m-es távokon induló gyermekek részére előzetes nevezés szükséges a https://darktiming.hu/orseg oldalon, a nevezés díja 1 000 Ft. Az idejüket nem mérjük, így díjazásban nem részesülnek, de minden résztvevőnek meglepetés ajándékkal kedveskedünk.

(megnyitás új fülön)

Emiatt kérjük a szülőket, hogy minden esetben tegyék meg a nevezést a fenti linken, mert helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség! A gyermekek csak szülői felügyelettel vehetnek részt a versenyen, akár szülői kísérettel is. A részvétel feltétele a nevezéskor elfogadott szülői felelősségvállalási nyilatkozat.

Idén először 3 km-es is próbára tehetik magukat a gyerekek
Előzetes nevezés szükséges a 3 km-es Gyermek Futam esetén is, a nevezési díj egységesen

2 000 Ft. Idejük mérésre kerül, így díjazásban is részesülnek: junior befutóérem és korlátlan fogyasztás várja őket a frissítőasztaloknál
A részvétel feltétele a nevezéskor elfogadott szülői felelősségvállalási nyilatkozat.

RENDEZVÉNYKÖZPONT ÉS KÍSÉRŐ PROGRAMOK

A felnőtt versenyek ideje alatt, – együttműködésben az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságával – szakmai előadások, kiállítók, helyi termelők várják portékáikkal a Családtagokat, Kedves Vendégeket, Szurkolókat. A rendezvény helyszínén különböző Street Food szolgáltatók kínálják finom ital és ételkülönlegességeiket, illetve a helyi termelői piac kínálata is vár Benneteket! A gyermekeknek egész napos játszóházzal és meglepetésekkel kedveskedünk a Versenyközpontban! A gyermekek biztonságát és szórakozását képzett pedagógusok biztosítják a nap folyamán!

Ha május, akkor Őrség, és ha Őrség, akkor Terepfeszt!

Kellemes felkészülést és sok szép élményt kíván az Őrségben a Szervező
Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület

Kép és tartalom forrása: https://www.facebook.com/events/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük