Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Útfelújítás kezdődött Kispálinál. A 600 méteres szakasz aszfaltozása várhatóan augusztus közepére készül el.

9. alkalommal rendezett nemzetközi kutyakiállítást és országos tenyészszemlét hétvégén a Zala Megyei Kynológiai Egyesület. A kétnapos eseménynek a Gébárti tó melletti Aquatherma Termálfalu és Kemping adott otthont.

A jótékonyság jegyében telt a múlt hét a Belga Étteremben. A Zrinszki Alapítvány szervezésében csütörtökön és szombaton teltházas rendezvényeket tartottak. A bevételt mindkét alkalommal karitatív célra ajánlották fel.

Épületgépész szakmai versenyt nyert Filó Dániel. A Széchenyi-iskola tanulója az érettségi vizsgatárgyak versenyének országos döntőjén szerzett első helyezést. A fiatal továbbtanulását ez az eredmény 100 többletponttal segíti.

Ingyenes nyelvi képzés kezdődött a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum intézményeiben. A zalai megyeszékhelyen és Keszthelyen már zajlanak, Lentiben a következő tanév elején indulnak a felzárkóztatást célzó tanfolyamok. A kedvező lehetőséget három év alatt tíz tagintézményben mintegy ezer diák használhatja ki. A pályázat során erre 140 millió forint áll rendelkezésre.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság is csatlakozott az Országos Balesetmegelőzési Bizottság Zebra-terv nevű akciójához. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra.

A videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük