Sokszínű zenei kínálat az Egerszeg Fesztiválon

    Zalaegerszeg, 2019. május 28., kedd (MTI) – A város kulturális örökségét, hagyományait, természeti és teremtett értékeit mutatják be a június 7. és 10. között megrendezendő Egerszeg Fesztiválon. 

     A rendezvénysorozatra sokszínű zenei kínálattal és látványos programokkal készül a város – jelezte Balaicz Zoltán polgármester a keddi sajtótájékoztatón.

A fesztivál június 7-én a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület bemutatóival kezdődik el a városháza előtti téren. A Széchenyi téren kiépített nagyszínpadon pénteken a Köztársaság Bandája és a Góbé Zenekar játszik, az est vendége lesz a Csík zenekar is. Szombaton helyi együttesek – köztük az Albatrosz Tánccsoport és a Gála Társastáncklub – lépnek színpadra, vasárnap pedig Boban Markovic Orchestar ad koncertet – sorolta Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.     A Dísz téri fesztiválsátorban pénteken Berkes Dániel és tanítványai várják a látogatókat, szombaton itt koncertek hallhatók.     A Zobori Élményszínpadon tematikus programokat szerveznek. Június 7-én orgonakoncert hangzik el, majd a Zala Szimfonikus Zenekar játszik klasszikus zenét, szombaton a folklór kerül a középpontba: a Kikerics Táncegyüttes, a Kökényes Néptáncegyüttes és a Zala Táncegyüttes közös produkcióval lép színpadra.     Pünkösdvasárnap gyermeknapi programokkal – gyermekzenekarok műsorával, bábelőadással – várják a legkisebbeket, akik Mukla cica legújabb kalandjait is figyelemmel kísérhetik – ismertette Tompa Gábor.     A nagysátorban gasztronómiai versenyt rendeznek: több mint húsz csapat készíti majd el a tájegység egyik legnépszerűbb ételét, a krumpliprószát.   Pünkösdhétfőn utcabállal folytatódik a programsorozat: a nagyszínpadon a Szép nyári nap című Neoton-musical dalai csendülnek fel, míg a Zobori színpad vendégei a helyi tehetségkutató, a Zegasztár fellépői lesznek.       A négynapos fesztivál ideje alatt a városháza előtti téren helyi termelői piac nyílik. A város fő utcáját (a Kossuth utcát) lezárják a forgalom elő a kézműves kirakodóvásár számára. A zsinagóga előtti téren játékparkot építenek ki, kéklámpás és közlekedésbiztonsági bemutatókat tartanak.

Június 7. és 10. között karszalaggal igénybe vehető fesztiváljárat közlekedik majd a városban.

blo \ pmg

MTI 2019. május 28., kedd 17:18

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük