Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Idén is megnyitja kapuit a zalaegerszegi Levendula Kert. A tulajdonosok három évvel ezelőtt telepítettek 10 ezer tövet a dísznövényből az Alsóerdő szomszédságába. Az első nyilvános szüretet tavaly rendezték nagy-nagy érdeklődés mellett. Nem kell már sokat várniuk az illatos, lila növény kedvelőinek az újabb szedd magad akcióra. Június 8-án indulnak a levendula napok Zalaegerszegen.

Megtartotta hagyományos gyermeknapi koncertjét a Belvárosi Gitársuli. Az immár hagyományos programot harmadik éve rendezik. Ilyenkor a szülőknek mutatják meg tehetségüket a fiatalok.

Ismét több tízezres tömeget várnak az Egerszeg Fesztiválra június 7. és 10. között. A térség kiemelkedő összművészeti kavalkádján három színpadon szórakoztatják majd a közönséget. A szervezők célja a helyi értékek és hagyományok őrzése mellett a minőségi koncertek szervezése.

Második alkalommal rendeznek Kis-Balaton építőtábort, melyben ezúttal zalaegerszegi középiskolások vesznek részt. A munkát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, valamint a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság biztosítja. A diákok elszállásolásáról a Holnapocska tábor gondoskodik.

Nemzetközi, Térségi Kiállítás- és Vásár lesz Felsőrajkon. A kulturális és gasztronómiai seregszemlét szombaton rendezik a Várudvarban. Itt immár hetedik alkalommal tartanak termelői vásárt, ahol házi lekvárokkal és szörpökkel, sajtokkal, valamint mézzel, hentesáruval, illetve kézműves portékákkal várják a látogatókat.

A videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük