Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Zajlik az M76-os 2×2 sávos gyorsforgalmi út építése. A beruházás több ütemben valósul meg. A munkát 2018 elején kezdték. A Balatonszentgyörgy melletti 5,6 km-es szakaszon eddig közel 1 millió köbméter földet mozgattak meg.

Hat nagyszínpadi bemutató és több mint 70 ezer néző – ez a Hevesi Sándor Színház idei mérlege. Ezekről is szó esett a mai évadzárón, ahol több kolléga munkáját jutalmazták.

A múlt a jövendő tükre. Ezzel a címmel hirdetett gyerekeknek országos rajzpályázatot Kossuth Lajos halálnak 125. évfordulója alkalmából az Alapítvány a ’48-as Hősökért, a Magyar Szablyavívó Iskola és a Kecskeméti Katona József Múzeum. A megmérettetésre több zalaegerszegi diák is jelentkezett.

Kerékpáros nyílt napot és pályabejárást tartanak jövő vasárnap a zalaegerszegi Járműipari Tesztpályán. A kezdeményezés célja, hogy az érdeklődő közönség megismerkedjen a megyeszékhely eddigi történetének egyik legnagyobb beruházásával.

A tavalyi siker után idén is megrendezték Örvényeshegyen a kulturális pikniket. A zalai dombok közé ezúttal is a zenei és irodalmi élet színe-java érkezett. A közönség jól szórakozott három napon át, s sok egerszegi is megfordult itt. A következő összeállítás a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány felvételeiből készült.

Több tonna piros eper várja a vásárolni vágyókat három napon át a zalaegerszegi piacon. Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Eper napokat. Az árusok kóstolásra is lehetőséget biztosítanak, sőt! Pénteken epres sütikkel is megkínálták a piacra látogatókat.

Elkezdődött az Egerszeg Fesztivál, ahol ezúttal is zenei, művészeti és kulináris élmények várják a látogatókat. A korábbiakhoz képest újabb elemekkel gyarapodott a választék: ma kormányablak-busz is fogadta a látogatókat.

A videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük