Az idei tanévben több mint 8200 diák vett részt a K&H pénzügyi vetélkedőjében – érkeztek Zalaegerszegről is

Budapest, 2019. június 13., csütörtök (MTI) – Az idei tanévben 9. alkalommal szervezte meg a K&H a Vigyázz, kész, pénz! című országos pénzügyi vetélkedőjét, amelyben 8264 diák vett részt, a verseny döntőjét június 11-12-én rendezték Budapesten, ahol 146 diák mérte össze tudását – közölte a K&H Bank Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a vetélkedőben a 3-11. osztályosok vehettek részt, négy korcsoportra bontva. A diákok a verseny részeként pénzügyi tervet dolgoztak ki, hitelopciókat mérlegeltek, utasbiztosítást kalkuláltak és az online vásárlás pénzügyi szempontjait vették sorra különféle szituációs gyakorlatokban.

A versenyt a 3-4. osztályos tanulók közül a Vas megyei Gyöngyösfaluban található Tolnay Sándor Általános Iskola diákjai nyerték. Az 5-6. osztályosok, illetve a 9-11. osztályosok korcsoportjában is a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói végeztek az első helyen. A 7-8. osztályosoknál pedig az Újpesti Babits Mihály Gimnázium tanulói állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

A győztesek tabletet, akciókamerát, drónt és vezeték nélküli fejhallgatót nyertek. A K&H Csoport a győztes csapatok iskoláit és felkészítőit több százezer forint összértékű ajándékutalvánnyal díjazta.

A K&H Csoport társadalmi szerepvállalásának részeként 2010-ben indította útjára a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt. A program célja, hogy a magyarországi általános és középiskolások pénzügyi, gazdálkodási ismereteit gyarapítsa. A vetélkedőben 2010-es indulása óta már több mint 46 200 diák vett részt.

gtz \ gkv

MTI 2019. június 13., csütörtök 13:18

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük