Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Utazás, élmény, múzeum. Ez a mottója az idei Múzeumok Éjszakájának, amit országszerte június 22-én, szombaton rendeznek. A zalaegerszegi szakemberek a helyi közgyűjtemény felújítási munkálatai miatt ebben az évben nem tudnak programokat szervezni. Ezért egy közös, buszos kirándulásra invitálják a közönséget, méghozzá a rendezvénysorozat kiemelt helyszínére, Szombathelyre. Jelentkezni csak személyesen, június 20-áig a Göcseji Múzeum jelenlegi irodaházában lehet.

Pünkösdöt, vagyis az egyház születésének napját és az apák napját ünnepelték a Szent Család Óvodában pénteken. Az intézmény ebből az alkalomból vidám vetélkedőkkel és közös dicsőítéssel várta a legkisebbeket és szüleiket.

Nagy érdeklődés mellett zajlott az Egerszeg fesztivál második napja. Szombaton a hagyományos programok mellett újdonságok is várták a látogatókat. Ilyen volt a Tourinform iroda város-kvíze, amely késő délutánig nyújtott szórakoztató, egyben hasznos elfoglaltságot a résztvevőknek.

A legmagasabb szintű, harmadfokú hőségriasztást rendelt el mától az országos tisztifőorvos. Az ország szinte minden pontján készülnek a nagy melegre a hatóságok és a különböző szervezetek. Zalaegerszegen például a hőségriadóra tekintettel vizet osztanak a forgalmas főutcán.

Életbe lépett ma az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés szerda 0 órától vasárnap éjfélig lesz érvényben. A szakemberek a szervezet fokozott igénybevétele miatt az óvatos napozásra és a rendszeres folyadékpótlásra hívják fel a figyelmet. A Zalavíz Zrt is elkezdte a vízosztást. Munkatársaikkal a legmelegebb órákban találkozhatnak a járókelők.

A videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük