Folytatjuk: mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Amennyiben kényelmesen elhelyezkedett, folytatjuk a hírsorozatot, mutatjuk, mi történt a héten!

Megkezdődött a Keresztury Dezső VMK-hoz vezető lépcsősor és környezetének felújítása. A 80-as évek elején készült tér átépítését évek óta tervezte az önkormányzat. Most – a modern külső kialakítására – 300 millió forintot fordítanak.

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a zalaegerszegi Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum. Ebből az alkalomból rajzpályázatot hirdettek óvodásoknak és iskolásoknak. A legjobbakat szerda délután díjazták.

Elkezdődött Zalaegerszegen is az Ünnepi Könyvhét. Az országos rendezvénysorozathoz csatlakozva a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőr Egyesülettel közösen szervezett programot. A rendhagyó kezdeményezésben az Ady-, a Széchenyi- és a Deák-iskola diákjai vettek részt.

Kezdődnek a nyári diákmunkák. A tanulók több lehetőség közül választhatnak. Dolgozhatnak – egyebek mellett – a vendéglátóiparban, strandokon, gyárakban és különböző hipermarketekben. A fiatal alkalmazottak – munkakörtől függően – óránként bruttó 900 és 1300 forint között kereshetnek.

Kötelező adategyeztetésre szólítanak fel a bankok. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény előírja a pénzügyi intézményeknek, hogy valamennyi ügyfelüknél végezzék el a vizsgálatot. Hiánypótlás esetén személyes megjelenés szükséges, melynek határideje június 26-a.

A videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük