Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Amerikai önkéntesek tanítanak angolt Zalában. A fiatalok négy hétre költöztek Magyarországra, hogy hozzájáruljanak az óvodások, iskolások és felnőttek nyelvtudásának elmélyítéséhez. A hét éve tartó kapcsolat sikere töretlen. Frauenhoffer Márta a Zalaegerszeghez közeli Teskánd településen találkozott az önkéntesekkel.

Szedd magad akciót hirdetett az alsóerdei Levendula Kert. A kézműves kirakodóvásárral egybekötött szüret sokakat vonzott. A programra még egy hétig várják az érdeklődőket. Hétköznap fél 3-tól, míg hétvégén reggel 9 órától estig lehet felkeresni az ültetvényt.

Különleges, kerékpáros pályabejárásra invitálta a térség lakóit a zalaegerszegi ZalaZone Járműipari Tesztpálya miniszteri biztosa. Vigh László a már elkészült öt pályaelemen kalauzolta végig a résztvevőket, így mutatva be az egyedülálló objektum működését.

Tovább bővül a Restart Fesztivál. A különleges, sportos rendezvényekre építő programsorozat az elmúlt két évben országos, sőt, nemzetközi jelentőségű rendezvénnyé nőtte ki magát. Egyre nagyobb számban érkeznek résztvevők. A részletes kínálatról hétfőn tájékoztatták az újságírókat.

Kellemes nyáresti szórakozást kínál idén is a Kvártélyház. A hagyományokhoz híven a Manna Produkcióval közösen szervezik a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivált, ami június 28-án indul. Ezt követően megint látható lesz a Szép Nyári Nap, valamint új bemutatóval készülnek.

A nyári napforduló jegyében tartanak Szent Iván éji vigasságot Zalaegerszegen. Az elbeszélések szerint ilyenkor a pogány és keresztény szokások összefonódnak. A történészek az egyik legpogányabb ünnepnek tartják a nyárközép éjszakáját, de ma Keresztelő János egyházi napjához és Szent Iván névnapjához kötődik leginkább. A zalai megyeszékhelyen évtizedek óta őrzik ennek hagyományait. Az Apáczai Művelődési Központban rendszeresen tartanak Szent Iván éji programkavalkádot. A helyszínen Gyuk Alexandra beszélgetett vendégeivel.

A videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük