Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Idén is több intézmény csatlakozott a Múzeumok éjszakájához. A Deák Ferenc Megyei- és Városi Könyvtár, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum, a Zalaegerszegi Törvényszék és a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet tárt kapukkal és érdekes programokkal várta szombaton az érdeklődőket.

Koncertek, kiállítás, folklór, színházi előadások és gyümölcsünnep – az idén 10 esztendős viszáki Tündérkert változatos programokkal készül a jubileumra. Szarvas József 12 évvel ezelőtt újította fel azt a régi épületet, ami most kulturális rendezvényekkel várja egész nyáron az érdeklődőket. A Kaszás Attila Pajtaszínházban hétfőn Eszik Alajos képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás. A következő két hónapban többek között bábszínészek, a Sztalker Csoport, magyar és szerb színművészek, néptáncosok, Pál István Szalonna és bandája, illetve a Muzsikás együttes fordul meg a birtokon. Augusztus 19-én, a zárórendezvényen egésznapos ünnepséget tartanak a gyümölcsészek tiszteletére. A Jászai-díjas színművész örül annak, hogy kultúramentő munkájához a helyiek is hozzájárulnak.

Ismét birtokba vették a zalaszentgyörgyi kultúrházat a művészek. A nemzetközi alkotótábort Buday Mihály tizennegyedik alkalommal hívta életre. Az egyhetes találkozóra több országból érkeztek vendégek.

Jó az idei kajszitermés. A gyümölcshöz – az elmúlt évek minőségi és mennyiségi problémái után – lényegesen kedvezőbb áron juthatnak a vásárlók. A zalaegerszegi piacon bőséges a választék, a vevők általános megelégedésére.

Ifjúsági horgásztábort tartott ezen a héten Gébárton a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége. A foglalkozás része annak az Ökosuli-programnak, melynek célja, hogy a gyerekek természetközeli élményekkel gazdagodjanak.

Felújítási munkálatok zajlanak a Landorhegyen. Az 1,7 milliárdos infrastrukturális fejlesztéssorozat legnagyobb beruházása, a Keresztury Dezső VMK előtti tér átépítése néhány hete kezdődött. Az augusztus végéig tartó rekonstrukció mintegy 300 millió forintba kerül.

Sikeres uniós pályázatok révén bővül a zalaegerszegi könyvtárak programkínálata. A korábban lezárult infrastrukturális beruházásokat követően jelenleg két olyan projekt is zajlik, amiknek köszönhetően több korcsoportnak szervezhetnek szabadidős és ismeretterjesztő tevékenységeket.

A videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük