Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Egyedülálló gerincterápiás központ nyílt Zalaegerszegen. A beruházás több éves előkészítést követően fogadja mostantól a gerincbántalmakkal küzdőket és azokat is, akik szeretnék megelőzni a problémákat. A projekt részben pályázati forrásból valósult meg.

Hetedszer rendezték meg Becsvölgyén a Göcseji Hacacárét, mely minden eddiginél népszerűbbnek bizonyult. A megyei Néptánc és Népzenei Fesztiválon összesen 30 csoport lépett színpadra. Emellett szakmai fórumot is tartottak: a zalai településen táncpedagógusok adtak egymásnak randevút.

Az Olai Fesztiválra várták szombaton a városlakókat és vendégeiket. Ezúttal – immár másodszor -, a Göcseji Falumúzeum volt a rendezvény házigazdája. A kellemes környezet és a gazdag kínálat most is sokakat vonzott.

Közel 2300 mérnökhallgató méretteti meg magát saját fejlesztésű és építésű formula típusú autójával Zalaegerszegen július 17-e és 21-e között. Második alkalommal ad otthont Közép-Európa legnagyobb hallgatói konstrukciós versenyének a zalaegerszegi járműipari tesztpálya. A vezető nélküli, villamos hajtású és belsőégésű kategóriákban összesen 72 csapat indul, a versenyzők – köztük Európa legjobbjai – 22 országból érkeznek az Formula Student Eastre. A részletekről Frauenhoffer Márta kérdezte vendégeit.

Napszemüvegeket vizsgált az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az akkreditált laboratóriumban a fényáteresztést tesztelték. Az eredmény szerint mindegyik UV-szűrése megfelelt az egyes kategóriákhoz előírt értéknek. A szakemberek a szem védelmére hívják fel a figyelmet, mivel az ultraibolya-sugarak már rövidtávon is problémákat okozhatnak

Ismét régésztáborba invitálta az általános iskola felső osztályos tanulóit a Göcseji Múzeum. A foglalkozásokon a gyerekek az oszmán hódoltság alatt álló Magyarország történelmével ismerkednek. A közgyűjtemény két turnusban 30 főnek nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

A szöveg és videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük