Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Lekapcsolta péntek délelőtt a Tarr Kft. a Zalaegerszegi Televíziót az analóg hálózatról. A változás a szolgáltató műszaki fejlesztésének következménye. A csatorna műsorát a jövőben csak digitális jelvételre alkalmas készülékekkel érhetik el a nézők.

A Modern Városok Program keretében megvalósuló városi uszodafejlesztés kivitelezési munkálatai tavasz óta zajlanak. A hideg vizes kút kiépítése megtörtént, a kivitelező a napokban kezdi meg a termálvizes kút fúrási munkálatait, ami előreláthatóan augusztus végéig tart. A kútfúrás erős zajhatással jár, ami zavaró lehet a munkaterület közvetlen környezetében élő lakosok számára, ezért a kivitelező zajvédő falat épít. Az önkormányzat a munkavégzés okozta kellemetlenségekért, amely a lakosság türelmét és megértését kéri.

VI. Göcseji Mezőgazdasági Géptalálkozó volt Barlahidán. Hatodik alkalommal rendeztek mezőgazdasági géptalálkozót Barlahidán, ami nem csak az agráriumban dolgozók körében volt népszerű. Az ingyenesen látogatható program gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tartogatott hasznos és érdekes elfoglaltságot.

Megtartották a Születés Hete rendezvénysorozat záróprogramjait. A hagyományos szülőszobalátogatás mellett a hordozóeszközök használatával ismerkedhettek a családok. Ezek funkciójáról és kedvező hatásairól is beszéltek a tanácsadók.

Átadják hamarosan a megszépült Kézművesek Házát Zalaegerszegen. A 130 millió forintos beruházásnak köszönhetően régiós központtá válik a gébárti létesítmény, melyet 1982-ben építettek a népművészek és segítőik. A napokban a honfoglaláskori jurtát állítják össze, amely az új épületben kap végleges helyet.

Elkezdődtek az inkubátorház harmadik ütemének munkálatai. A meglévő több, mint 6000 négyzetméteres területhez, mintegy 1600 -on új üzemcsarnok épül. Itt jelenleg a földmunkák zajlanak.

A szöveg és videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük