Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a héten Zalaegerszegen!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Új néptánccsoport indul FolkOLDok névvel szeptembertől Zalaegerszegen. A szervezők azokat a felnőtteket várják, akik szívesen megismerkednének a magyar folklór hagyományokkal, ám mindeddig nem volt rá alkalmuk. A tervek szerint hetente egyszer találkoznak majd: egyelőre nem a fellépés a cél, csupán a jóhangulatú, táncos együttlét.

Három hét múlva kezdődik az iskola, a papírboltok felkészültek a rohamra. A diákok és szüleik már elkezdték a tanszerek beszerzését. A kereskedők a legnagyobb forgalomra augusztus végén és szeptember első hetében számítanak.

Több sikeres pályázat révén gyarapodik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház. Az intézmény jelenleg 9 uniós projektben érintett, mintegy 850 millió forint összértékben. Ezek megvalósítása már zajlik, ám vannak még elbírálás alatt lévők, amikkel további 450 millió forint juthat újabb célokra.

Elkészült a zalai megyeszékhelyen a Boldogasszony Kápolna. A Makovecz Imre által tervezett épület megvalósításához szükséges forrást – mintegy 100 millió forintot – magánszemélyek és a magyar kormány biztosította.

Zajlanak a duális szakképző központ leendő üzemcsarnokának előkészítő munkálatai. Jelenleg a volt Petőfi laktanya egykori parancsnoki helyiségét bontják, ahol néhány hónapon belül elkezdődik az új 1400 négyzetméteres létesítmény építése. A beruházást a Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból finanszírozzák.

Gyermekenként 10 ezer forinttal segíti a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ a nehéz sorsú családok iskolakezdését. A támogatást ezúttal 125-en vehették kézhez. Az ehhez szükséges anyagi forrást a megyeszékhely önkormányzata biztosította.

A szöveg és videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük