A Zalai Kutyabarátok Egyesület Terápiás Csoportja elnyerte a Tesco 400 000 forintos támogatását

A Zalai Kutyabarátok Egyesület Terápiás Csoportja a 2019 áprilisában meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” program hatodik fordulójában saját körzetében  sikerült a legtöbb vásárlói szavazatot összegyűjtenie, így elnyerte a Tesco 400 000 forintos támogatását.

A Zalai Kutyabarátok Egyesülete 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy a felelős állattartást elősegítése, illetve segítse a kutyatartókat a kutya helyének megtalálásában a 21. századi ember életében és a társadalomban. Ennek érdekében széles spektrumú oktatást, tanfolyamokat szervez a családi kutyatartók számára, kezdve a kutyaválasztási tanácsadástól, a kutyaovin, kölyökkutya-tanfolyamon keresztül a haladó foglalkozásokig.

2016 óta terápiás kutyás tevékenységgel is bővült az egyesület tevékenységköre. A Zalai Kutyabarátok Egyesületének Terápiás csoportjában hét tanúsítvánnyal rendelkező terápiás kutya tevékenykedik felvezetőikkel. A terápiás csoport meghatározott heti óraszámban tart állatasszisztált foglalkozásokat pedagógiai kísérővel.

A Terápiás csoport tagjai 2018 márciusától KutyaJó Kalandok címmel indított Zalaegerszegen három korcsoport számára állatasszisztált játszóházat terápiás kutyákkal és pedagógussal.

A KutyaJó Kalandok célja, hogy a családok számára minőségi időtöltési lehetőséget kínáljon, miközben hasznos ismereteket szerezhetnek a felelős állattartásról és igazodva az életkori sajátságokhoz ingergazdag, játékos légkört teremtsen a gyermekek számára képességeik kibontakoztatásához.

A KutyaJó Kalandok Játszóház első születésnapja alkalmából nyílt meg először 2019 márciusában a KutyaJó Kalandok Élménypark, melyet a Tesco – Ön választ mi segítünk pályázata során nyert forrásból 2020 tavaszán bővített tartalommal és eszközparkkal  újra megnyitnak.

Kép forrása: https://www.facebook.com/KutyaJoKalandok/photos

A terápiás munkáról készített interjúnkat az alábbi linken olvashatja el:

A kutya motivációs bombaként hat a kutyás terápiában. – Interjú a Zalai Kutyabarátok Egyesületének Terápiás Csoportjával

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük