Kutatók éjszakája – Fizikai kísérletek, filmvetítés és ételkészítés a BGE programjai között

Idén is interaktív ismeretterjesztő és szórakoztató programok keretében mutatják be a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) folyó kutatásokat az egyetem kutatói és oktatói a Kutatók éjszakáján.     

A szeptember 27-i programok között a látogatók megtekinthetik A Plastic Ocean (A Műnyag Óceán) című filmet, előadást hallgathatnak Öveges Professzorra emlékezve, Szuperélelmiszerek a konyhában címmel pedig ételt készíthetnek és ételbemutatón is részt vehetnek a BGE tankonyhájában.

Az egyetemen az érdeklődők előadást hallgathatnak a diplomáciáról és a hírszerzésről, a nyelvtanulásról, valamint arról is, hogyan alakul ki a szervezetek, társadalmak kultúrája.

A programok között szerepel távol-keleti témájú vetélkedő és interaktív foglalkozás is.

A Kutatók éjszakáján a BGE zalaegerszegi kampuszán legórobot-összerakó versennyel, 10 féle szabadulószobával, egészségmegőrző programmal és rajzversennyel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Forrás: MTI 2019. szeptember 20., péntek 8:55

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük