Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a múlt héten Zalaegerszegen!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Ünnepélyesen átadták ma a ZalaZone Kutatási és Technológiai Központot Zalaegerszegen. A tesztpálya szomszédságában felépített létesítmény a jövőben a vállalkozásoknak és az egyetemeknek biztosít lehetőséget a szorosabb együttműködésre.

A terveknek megfelelő ütemben épül az M76-os gyorsforgalmi út. A kétszer kétsávos, 34 kilométer hosszúságú szakasz Zalaegerszeget köti majd össze az M7-es autópályával. Jelenleg két helyszínen, Zalaegerszeg határában és Balatonszentgyörgy térségében folynak a munkálatok. Ezeket tekintették meg ma a város és a beruházás vezetői.

Idén 125 esztendős az Arany Bárány Szálloda. Ebből az alkalomból előadásokkal és kulturális műsorral színesített megemlékező ünnepséget tartottak a Télikertben Az eseményre több, mint 100 vendég érkezett.

Zalaegerszegre érkezett a Digitális Immunerősítő Roadshow. A Kölcsey Ferenc Gimnázium az 5. állomás. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ 2017-ben hirdetett programot a fiatalok internetes védelme érdekében. Az országjáró körút legfőbb célja, hogy a diákok biztonságos és értékmentő online környezetben nőhessenek fel.

A magyar rendőrök is csatlakoztak az EDWARD-naphoz. Az angol mozaikszó közúti áldozatok nélküli európai napot takar. A program célja, hogy egyetlen ember se veszítse életét közlekedési balesetben. Ezt szolgálta a mai fokozott rendőri jelenlét az utakon.

Öt év alatt ötezer új fát ültet Zalaegerszeg önkormányzata a város közterületeire, parkokba, intézmények udvarára. Balaicz Zoltán polgármester jelentette be mindezt a Kertvárosban, ahová a program első fáit ültették. Kiemelte, hogy csatlakozott a megyeszékhely a Nemzetközi Klímavédelmi Koalícióhoz és hozzákezdtek a klímastratégia kidolgozásához. Ez utóbbinak része a fásítási program is.

A szöveg és videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük