Ne aggódjon, nem maradt le semmiről! Mutatjuk, mi történt a múlt héten Zalaegerszegen!

Dőljön hátra a fotelben és nézze meg a videókat!

Az állatok világnapját ünnepelték a Báthory-iskolában. Az intézmény többéves hagyománya, hogy felhívják tanulóik figyelmét a természet-, és környezetvédelem fontosságára.

Felavatták Zalaegerszegen a Kárpát-medencei Tradicionális Fasírjelek Emlékparkot. A 10 millió forintos létesítmény állami és önkormányzati támogatásból épült. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület ötletét 42 fafaragó hatéves munkával valósította meg.

Elhunyt Balogh Tamás színművész, a Hevesi Sándor Színház örökös tagja. Balogh Tamás 1944-ben Nyírmihálydon született. Gyermekszínészként 1949-ben lépett először színpadra. Később a debreceni Kodály Zoltán zeneiskolában, majd Zeneművészeti szakiskolában végzett. Több hangszeren játszott, magániskolában balettet tanult. 1963-ban érettségizett, majd népművelő-könyvtáros szakon diplomázott. Dolgozott reklámfőnökként, ásatási segédmunkásként és könyvtárosként. Tagja volt több színházi társulatnak, a zalai megyeszékhelyre 1987-ben költözött. Legutóbb tavaly ősszel ismerték el, a Vidéki Színházak Fesztiválján ő kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. Szintén ebben az évben lett örökös tagja a Hevesi Sándor Színháznak. A teátrum színpadán az elmúlt két évben a Caligula helytartójában és az Advent a Hargitán című darabokban láthatta a közönség. Balogh Tamás 74 éves korában hunyt el.

A zene világnapjához több intézménye is csatlakozott Zalaegerszegen. Ennek jegyében a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben 600 általános iskolást kalauzoltak a komolyzene világába, a Dísz téren pedig villámcsődület részeként éneklésre bíztatták a járókelőket.

A szöveg és videók forrása: http://zegtv.hu/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük